FEM PA I ALTRES PANS D’ARREU DEL MÓN

Cicle Mitjà

Activitat que ens durà a conèixer de forma completa el cicle del pa, des del cereal i l’extracció del gra a l’elaboració a classe de diferents pans del món.

La primera sessió consisteix en una visita a la finca de Can Monmany, a Valldoreix. Coneixerem d’aprop la realitat i vida de pagès, així com descobrirem l’existència d’una finca, que seguint els criteris de l’agricultura ecològica, es preocupa del medi ambient i de la recuperació de l’agricultura en el municipi.

En aquesta primera sessió els alumnes tenen la oportunitat de aproximar-se i posar en pràctica el mètode tradicional de sembra, sega i molta d’un cereal.

La segona sessió, que es realitza al centre educatiu, és un endinsament i estructuració dels conceptes, tasques i fases del cicle del pa. També consisteix en una descoberta de la diversitat de cereals existents; tot relacionant els diferents cereals amb el seu país d’origen, les seves tradicions i les receptes. Al taller a l’aula realitzarem 4 tipus de pans fets de farines provinents de diferents cereals i aprendrem amb la pràctica les nocions de cuina bàsics per a la elaboració de fabulosos pans i postres.

paAquesta activitat es realitza gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Avià que cada any ens cedeixen les espigues collides per la Festa del segar i el batre organitzada cada segon diumenge de juliol i a la que us recomanem molt que us hi apropeu si us interessen les festes tradicionals i la recuperació dels quefers tradicionals.

Activitats similars: