Elaborem amanides de temporada

Aquest taller pretén reflexionar sobre l’origen dels aliments que es produeixen a l’hort escolar i els aliments que es consumeixen a casa o a l’escola. Sobretot es posa èmfasi en la proximitat i la temporalitat de la producció d’hortalisses i les conseqüències de la seva  producció, transport i consum.

Les hortalisses que es fan servir per a la preparació d’amanides serveixen per a poder descobrir les condicions del clima mediterrani, les necessitats d’algunes verdures per a desenvolupar-se, així com veure exemples de productes que tot i ser clarament d’una temporada concreta, es poden trobar en els mercats durant tot l’any. S’aprofundeix en conceptes com la globalització i el sistema alimentari mundial. 

En el taller es classifiquen tot un seguit d’imatges d’hortalisses segons la seva temporalitat (tardor-hivern, primavera-estiu). Es presenten les hortalisses i fruites ecològiques i de temporada i es creen i es preparen diferents amanides per grups. 

Com a tancament de l’activitat es realitza una mostra i tast de les amanides preparades.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.