Collim olives

En aquesta activitat es fa una visita a la masia de Can Monmany, on s’hi poden trobar més de 2 ha d’oliveres entre altres cultius hortícoles.

Durant la sortida s’introdueix la història de Can Monmany i s’observen els cultius de tardor tot pensant quina part de les hortalisses es menja. Es descobreix el món de les olives mitjançant unes targetes i uns objectes i es realitzen treballs pràctics de collita d’oliva. L’objectiu principal és descobrir aquest espai tan important del municipi i comprendre la relació entre els usos del sòl tradicionals (agricultura, ramaderia i els seus derivats) i els cicles dels aliments, concretament l’elaboració d’un producte quotidià com és l’oli.

La segona part de l’activitat, que es realitza a les aules dels centres educatius, consisteix en un senzill taller d’experimentació per entendre el procés de curació de les olives i es posa en pràctica la maceració d’olives, a partir de la collita d’olives feta a Can Monmany i l’emmagatzematge de plantes aromàtiques.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.