L’hort és un món en petit

L’hort és un món en petit és una activitat dirigida als cursos d’educació infantil que té l’objectiu de fer una primera aproximació a l’ecosistema de l’hort escolar ecològic i a les eines i feines que s’hi poden trobar. Es realitza durant els mesos de primavera per aprofitar la biodiversitat que presenten els horts, i sobretot la presència d’insectes pol·linitzadors. 

Durant la sortida del matí es fa una visita guiada per algun dels horts comunitaris de Sant Cugat, de la mà dels jubilats i dels usuaris que gestionen part de les parcel·les (dinamitzada per un joc que posa en pràctica les feines de l’hort). Es tracta també de fer una aproximació a tots els éssers que hi viuen siguin animals o vegetals. És una activitat que es realitza per racons de treball on els infants realitzen diverses feines pràctiques de l’hort.

La segona part de l’activitat, que es realitza al centre escolar, consisteix en un taller on es fan dos murals cooperatius. Un mural sobre les feines i eines que es fan a l’hort i que es veuen i s’experimenten en la sortida. L’altre mural sobre els animals i les hortalisses que es veuen a l’hort.

Durant la sortida es potencia el treball intergeneracional entre els usuaris dels horts comunitaris que els reben (principalment persones jubilades), i els infants de cicle inferior. Es creen sinergies positives i molt enriquidores per ambdues parts, el respecte i l’admiració amb què es comuniquen és recíproca.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.