Can Monmany

La història ha deixat una estructura arquitectònica amb un altíssim valor patrimonial i un espai natural amb reconegut valor paisatgístic, en ple Parc Natural de Collserola.

Des de l’any 2009, Can Monmany ens acull. És el lloc des d’on hem construït el projecte de L’Ortiga: els seus horts ecològics, projectes socials i cultius. Si vols conèixer L’Ortiga, apropa-t’hi i descobriràs una magnífica finca modernista.

Què és Can Monmany?

La masia va ser una de les explotacions agràries més importants de la zona, destacant amb la producció de vi al llarg del s XIX.

L’actual edifici data de 1884 quan es va convertir l’antic mas en una casa senyorial, bodega i vivendes per a treballadors.

Actualment la propietat és compartida entre l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i la EMD de Valldoreix i la ­finca es troba dins del Parc Natural de la Serra de Collserola.

blank
Recuperant terrenys de la finca de Can Monmany, per apropar l'agricultura ecològica als veïns de Sant Cugat del Vallès i Valldoreix

Recuperació de la finca

Des del 2009 L’Ortiga ha anat recuperant bona part de les terres abandonades creant nous espais agrícoles productius i retornant el valor ecològic i social al paisatge.

Les diferents rompudes de terra han permès comptar amb una superfície de 3 Ha cultivables entre oliveres i fruiters.

El 2017 l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès treu a concurs l’explotació agrària de la finca (8Ha) i L’Ortiga guanya la concessió estabilitzant el projecte per als propers 10 anys.

Beneficis de la recuperació d’espais periurbans

La recuperació de l’agricultura ecològica local i dels espais periurbans en desús a través d’una activitat productiva és una aposta per l’agricultura de proximitat, la sobirania alimentaria i la gestió integrada de l’agroecosistema.

Can Monmany és, a més a més, un espai recreatiu obert a la ciutadania i un espai formatiu per on passen, al llarg de l’any, molts grups de totes les edats.

Can Monmany, espai agroecològic, de formació i també recreatiu

De visita a Can Monmany? No et perdis!

Si vens per una activitat educativa, per a un curs o de visita per alguna altra activitat, segueix les indicacions per arribar a la finca. Els llocs d’aparcament són diferents per a cada tipus de vehicle.