Aquesta activitat posa èmfasi en la producció d’aliments, comparant els productes de km0 dels productes manufacturats arreu del món. Alhora s’aprofita per abordar les conseqüències de la producció, transport i consum dels aliments segons si són de producció ecològica o són de monocultiu.
L’alumnat s’agrupa en quatre grups i segons el seu pressupost inicial han de comprar els ingredients de la seva paella a la botiga que representa el mercat o el supermercat. Per la compra de cada aliment es facilita una targeta amb informació sobre el seu origen, cultiu i comercialització.
A través de la informació de les targetes es creen les paelles amb les imatges dels productes i s’hi afegeixen algunes targetes d’impactes associats a aquells productes (km0, pesticides, transport…). S’aprofita per fer entrevistes a persones dels altres grups de paelles per entendre quins productes han comprat i perquè s’han escollit uns i no uns altres.
Per acabar es comparen els diferents impactes dels productes de la paella en un mapamundi, que serveix per a poder debatre sobre el comerç mundial d’aliments i prendre consciència.