El cicle del raïm: fem most!

A la finca agroecològica de Can Monmany s’està provant de recuperar un petit tros del que fou una de les majors finques productives de vi del segle XIX a les rodalies de Barcelona. A més a més, Sant Cugat del Vallès té una història fortament marcada per les cooperatives i finques vitivinícoles.

Aquesta activitat es divideix en tres racons diferents de la finca de Can Monmany on es coneix de ben a prop la realitat i vida de pagès. Per una banda es revisa les fases del cicle del raïm i es posa en pràctica una d’elles: abonament de la vinya com a manteniment del cultiu i assegurar que aguanti bé l’època hivernal.

Per una altra banda es descobreixen els canvis que ha experimentat l’entorn de la masia Can Monmany des del s. XIX fins a l’actualitat mitjançant una maqueta desmuntable. En l’altre racó s’experimenta el mètode tradicional de premsar diferents tipus de raïms per obtenir most i entendre el procés de transformació química del most per arribar a ser vi (fermentació).

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.