Fem pans d’arreu del món

Aquesta activitat permet conèixer de forma completa el cicle del pa, des del cereal i l’extracció del gra a l’elaboració a classe de diferents pans del món.

La primera sessió consisteix en una visita a la masia de Can Monmany, on es coneix de prop la realitat i vida de pagès. Es descobreix l’existència d’una finca, que seguint els criteris de l’agricultura ecològica, es preocupa pel medi ambient i per la recuperació de l’agricultura en el municipi.

En aquesta primera sessió els alumnes s’endinsen a descobrir i posar en pràctica el mètode tradicional de sembra, sega i mòlta del blat. S’aprofita la palla de les espigues per poder crear un paller cooperatiu, i amb l’ajuda de morters s’aconsegueix farina de diversos cereals (sègol, civada, arròs i blat de moro).

La segona sessió, que es realitza al centre educatiu, és un endinsament i estructuració dels conceptes, tasques i fases del cicle del pa. També consisteix en una descoberta de la diversitat de cereals existents; tot relacionant els diferents cereals amb el seu país d’origen, les seves tradicions i les receptes. Al taller a l’aula es realitzaran quatre tipus de pans fets de farines provinents de diferents cereals i s’aprèn amb la pràctica les nocions de cuina bàsiques per a l’elaboració de fabulosos pans i postres.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.