Horts escolars com a espais transformadors

Creem, dissenyem i dinamitzem horts escolars d’escoles i instituts perquè siguin espais d’aprenentatge en continua transformació. Esdevenen eines complementàries a l’aula on es poden treballar de forma totalment experimental molts conceptes teòrics.

Els beneficis de l'hort escolar

Els horts escolars són espais a l’aire lliure on els infants descobreixen juguen, experimenten, toquen, cooperen… i descobreixen el món de l’agricultura i amb ell la màgia de la vida.

L’hort permet treballar molts conceptes del seu ecosistema (cicle de les plantes, propietats aromàtiques, insectes…) alhora treballar valors com la responsabilitat dels infants amb el maneig de les hortalisses i el treball en equip.

Participant d'un hort escolar mostra una patata ecològica recent collida
Nena aprenent agroecologia plantant una verdura en un dels horts escolars assessorats o dinamitzats per L'Ortiga

Una oportunitat per la comunitat educativa

Els horts escolars són espais oberts que permeten la interacció de molts agents educatius del centre.

El professorat que comparteix coneixements amb els infants, els i les cuiners/es que transformen la collita en plats pel menjador escolar i les famílies que poden ajudar a la seva construcció i manteniment.

Alguns dels horts de L'Ortiga

Al llarg dels darrers anys hem ajudat a dissenyar molts horts pedagògics, hem acompanyat equips en crear el projecte d’hort escolar i dinamitzem varis espais en diferents municipis de Catalunya.

Ja confien en nosaltres

Coneix-los més de prop

Vols organitzar un hort ecològic al teu centre?

Si sou un centre escolar i necessiteu ajuda per crear i dissenyar un hort al centre o per dinamitzar l’espai d’hort ja creat, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres!