L’hort amb els cinc sentits

En aquesta activitat s’olora, es toca, es tasten les verdures i fruites més diverses…no hi ha millor manera de fer servir els sentits per descobrir els aliments frescos i aprendre a valorar-los. Aquest taller és una experimentació i descoberta de les hortalisses i fruites de temporada utilitzant els sentits i la creativitat.

L’activitat es desenvolupa a través de 3 racons. En el racó del tacte es disposen dues caixes tapades amb varietat de verdures ecològiques. Es treballa en parelles o petits grups, i amb els ulls tapats s’agafa alguna hortalissa de la caixa i s’endevina quina hortalissa és, tot utilitzant el tacte i l’olfacte. 

En el racó del tast es posen diferents hortalisses de temporada i estris de cuina sobre la taula per a poder esprémer i liquar les verdures. Es treballa per petits grups i es preparen sucs de les diferents hortalisses aconseguint combinacions de sabors originals.

En el racó de la vista es disposen de múltiples elements provinents de l’hort (hortalisses, aromàtiques, fulles, terra, llavors…) i estris (pinzells, retoladors, cola, morters…) i es crea un mandala individual o un mural col·lectivament.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.