El poder de l’alquímia

És una activitat que pot ser d’una o dues sessions segons la petició i l’època de l’any en què es realitza. S’adreça a tot l’alumnat de primària i pot ser realitzada únicament per un grup classe al matí.

L’activitat té com a objectiu principal conèixer el poder de curació de les plantes i els seus usos ancestrals. Es realitzen experiments i s’obtenen productes cosmètics i medicaments naturals de les pròpies plantes remeieres recollides durant la sortida.

La primera sessió els infants s’especialitzen en la collita, assecatge  i emmagatzematge de plantes remeieres. Consisteix en una excursió pel parc Rural de la Torre Negra o la masia de Can Monmany a Valldoreix en que a través de l’explicació de la història de les trementinaires es fa collita de plantes remeieres, tot explicant els usos i les metodologies per al seu maneig. Es remarca la importància del paper de les trementinaires amb el seus coneixements imprescindibles i històricament desenvolupats per dones.

La segona sessió es realitza a l’aula i consisteix en un taller d’experimentació i transformació de les plantes collites durant la sortida. Es treballa amb les plantes emmagatzemades i es transformen en cosmètics i medicaments naturals.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.