Què hi ha darrera dels aliments?

La globalització implica entre altres coses un sistema de comerç alimentari desigual i amb molts impactes associats que cal tenir en compte per entendre la seva complexitat. 

Aquesta activitat és un joc de rol on es representa el comerç mundial d’aliment, posant especial èmfasi en les condicions laborals dels productors i altres impactes associats a la producció. 

L’alumnat es posa en el lloc dels diferents actors de la producció i comercialització d’aliments (empresaris, treballadors i consumidors). S’analitza des d’una perspectiva històrica, els processos que han portat a globalitzar el mercat de l’alimentació i entendre les relacions de dependència entre els diferents països.

En aquesta activitat es treballen conceptes claus com contractes i condicions laborals, models de producció, formes de comercialització mundials i es donen a conèixer exemples de models socialment més justos, com ara les cooperatives de productors, iniciatives de comerç just o el comerç local a través de circuits curts.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.