Dinamització de l’hort de l’Escola Catalunya

El projecte de l’hort escolar de l’escola Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, es comença el curs escolar 2016-2017. Hi ha un projecte d’hort engegat i l’objectiu és continuar transformant l’espai i formant els infants en conceptes d’agroecologia

L’escola té un espai d’hort amb bancals a terra i una caseta d’eines en el pati d’educació primària on s’instal·la una tanca de fusta per delimitar l’espai d’hort, un compostador, espai d’aromàtiques i s’hi construeix un hotel d’insectes. L’espai d’hort amb quatre jardineres al pati d’educació infantil es trasllada a un pati interior on es crea un ambient de natura. 

El projecte d’hort es fonamenta amb un treball de sensibilització i d’experimentació ambiental, de contingut curricular a l’aula i d’aplicació pràctica i immediata a l’hort. Es va adaptant cada curs escolar segons les necessitats del centre amb la idea de permetre a l’alumnat aproximar-se al medi natural i treballar a l’aire lliure.

Es treballa perquè tot l’alumnat d’infantil, primària pugui gaudir de l’espai i el treball d’hort al llarg del curs a través dels tallers i/o a través de projectes de curs més intensius. Alguns alumnes d’atenció a la diversitat i alumnes de la USEE amb retard mental lleu també participen de l’espai d’hort tot experimentant amb els seus recursos. 

El paper de les famílies és fonamental i per això es fomenta el coneixement i la importància de l’hort escolar i es busca la seva implicació en la transformació de l’espai.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.