Microxarxa “Alimenta’t amb seny” d’Escoles + Sostenibles

Creació de la Microxarxa “Alimenta’t amb seny” de la Xarxa d’Escoles + Sostenibles de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest projecte pretén englobar 10 centres educatius que ja formen part de la xarxa i que estiguin interessats a treballar la gestió de l’alimentació sostenible com a projecte de centre.

Es tracta una prova pilot amb l’objectiu de potenciar una transició alimentària cap a un model més sostenible. Es conceben els centres escolars com a agents de canvi i per tant se’ls ha de dotar de recursos i eines perquè puguin treballar cap a la sobirania alimentària.

L’objectiu principal és crear accions per entendre el model alimentari global actual i com aquest genera impactes tant en la salut, com en la societat i en l’ambient. La necessitat de conèixer les alternatives a aquest model alimentari, tot potenciant i revalorant el treball de la pagesia i el consum de proximitat i ecològic. Parlar de valors de sobirania alimentària per aconseguir canvis en l’alimentació i treballar perquè aquesta sigui cada vegada més sana, justa i sostenible.

Es realitza un assessorament al grup ambiental de cada centre escolar per donar-los totes les eines possibles perquè desenvolupin un projecte transformador entorn l’alimentació. El més important és conèixer la dinàmica de cada escola, per saber quins projectes previs ha realitzat i sobretot identificar les seves necessitats per poder fer un assessorament personalitzat a cada centre.

A partir de la diagnosi inicial, es proposen unes formacions al professorat per a poder oferir-los recursos útils per a poder treballar amb els infants. A través del treball amb el professorat els alumnes han de poder proposar i desenvolupar un projecte que impliqui el màxim d’agents educatius possible i que giri entorn l’alimentació sostenible.

https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/escoles-sostenibles/tags/programes/page/microxarxes

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.