Formació per a joves en risc d’exclusió a Rubí

S’ofereix una formació especialitzada en agricultura ecològica i jardineria, dirigida a joves en risc d’exclusió social, per tal de dona’ls-hi recursos i oportunitats per a entrar en el món laboral. L’objectiu és oferir les nocions bàsiques en horticultura, manteniments d’horts i jardins, poda, collita, seguiment de cultius extensiu com la vinya  i construcció i manteniment d’infraestructures adjacents als horts.

Durant el curs les persones participants tenen l’oportunitat de posar en pràctica l’ús de maquinària per al manteniment d’horts i jardins (desbrossadores, motoserres, motocultors…) així com nocions bàsiques de manteniment d’aquestes eines. 

També es construeixen infraestructures adjacents i necessàries als horts com hivernacles o taules de cultiu i es treballa en  la instal·lació i  manteniment bàsic d’un sistema de reg automàtic per degoteig. Altres pràctiques que es realitzen són la plantació i manteniment de cultius hortícoles o ensenyar les nocions bàsiques per al manteniment i la poda de la vinya. També es dediquen algunes sessions a la preparació i aplicació de fitosanitaris d’origen vegetal.

El curs pretén ser un espai de motivació i una oportunitat per a joves en risc d’exclusió per obrir una nova porta al mercat laboral.

Forma part de la comunitat de L'Ortiga.

En el butlletí rebràs les novetats de les cistelles ecològiques i les notícies més rellevants de les activitats i nous projectes de L’Ortiga.