Horticultura ecològica, jardineria i autosuficiència

Agricultura Social

 Des de L’Ortiga treballem per un model alimentari on l’agricultura ecològica estigui a l’abast de tothom. És per això que també apostem per treballar en l’àmbit social, oferint formació en horticultura ecològica a persones en risc d’exclusió i acompanyant la recerca de terres ja sigui per a l’autoconsum o per a la producció, fent de l’agricultura un camí professional.

Produir els nostres propis aliments és una acció que ens fa ser més autònoms/es i autosuficients.

Des de l’any 2014 organitzem amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, en el marc del Pla d’Inclusió Social de l’Ajuntament, la Formació en Horticultura Ecològica, Jardineria i Autosuficiència amb l’objectiu d’oferir recursos pràctics, un hort d’autoconsum i assessorament en la recerca de feina a persones amb dificultats econòmiques. En els darrers 3 anys més de 45 persones han passat per aquest projecte amb una valoració i un impacte molt positius.

Com a propostes de continuïtat també hem contribuït a activar els projectes dels Horts Socials de Can Possible i de Can Matas , que gestionem conjuntament amb Medi Ambient i Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Gràcies a tothom per la il·lusió i la motivació!

Activitats similars: