L’Ortiga

AGRICULTURA ECOLÒGICA I MOLT MÉS

L’Ortiga neix amb la voluntat de dinamitzar i difondre l’agricultura sostenible a l’entorn de Sant Cugat del Vallès i la Serra de Collserola.

 

Som productors/es i fem agricultura ecològica a la finca de Can Monmany (Valldoreix), a les faldes de Collserola.

Som una opció per aquelles persones que busquin consumir d’una altra manera: ecològic, de proximitat, de temporada i de pagès.

Oferim recursos pràctics tant per començar un hortet com per a persones vinculades al món de l’agricultura.

Proposem activitats a aquelles escoles que creuen que l’alimentació i l’agricultura són temàtiques transversals amb un gran potencial educatiu.

Treballem a través de l’agricultura social per a què l’alimentació ecològica sigui una opció també per a persones en risc d’exclusió social.

 

I sobretot, volem treballar per  mantenir viva la cultura pagesa i treballar per a una alimentació sostenible a l’abast de tothom.

 videoortigaVídeo “L’Ortiga: recuperació agrícola a Collserola”

.

Com treballem

COM TREBALEM

Som un equip de treball basat en els valors del cooperativisme, el suport mutu i la organització horitzontal.  Per tal d’assolir els nostres objectius, treballem principalment a través de 3 vessants diferenciades:

 

Producció agrària ecològica:

La producció agroecològica a Can Monmany es centra principalment en el cultiu d’hortalisses.  Al llarg de tot l’any, fem més de 20 cultius diferents. Alhora també s’estan recuperant les oliveres per fer oli i una petita vinya per fer vi. Poc a poc anirem incorporant nous productes en aquesta àrea (mel, ous, fruita…).

Comercialització directa i de circuit curt:

L’objectiu es fer arribar directament als consumidros/es tant els productes de Can Monmany com els d’altres pagesos ecològics de la zona més o menys propers. Treballem tant amb grups de consum organitzats com repartint cistelles a domicilis particulars per a tot el vallès. Tenim un gran ventall de productes ecológics i de proximitat a la vostra dispocició. Proveu-los!

Educació i formació:

Es concreta en el desenvolupament d’activitats educatives per a escoles i instituts i l’elaboració d’un programa anual de formacions per a adults en l’àmbit de l’agricultura ecològica d’autoconsum, coneixements més tècnics o recuperació de coneixements tradicionals. Consulta els propers cursos oberts!

Participació:

Per nosaltres és molt important que els nostres consumidors/es, col·laboradors/es i socis/es es sentin part i participin del projecte, per aquest motiu organitzem sovint jornades lúdiques al voltant de les feines de l’hort, la gastronomia de temporada i la cultura ecologista. Si vols rebre informació dels esdeveniments oberts escriu a formació@lortiga.cat!

 

L’equip

L’EQUIP

Les persones que formem part del projecte de L’Ortiga som moltes i variades.
L’equip de treball prové d’una formació interdisciplinar i ens nodrim de les ciències ambientals, tècniques de producció agrícola ecològica, les metodologies participatives, l’educació per la sostenibilitat i una llarga tradició en moviments i entitats de consum responsable i ecologista.

 

L’Ignasi treballa organitzant i coordinant la comercialització dels nostres productes… és gràcies a ell que rebem les hortalisses a casa o a les cooperatives de consum…

El Kevin planifica els cultius i coordina les collites… gràcies a ell la producció d’horta a Can Monmnay ha esdevingut una realitat…

L’Alfons colabora als horts i coordina la gestió de la finca i la seva recuperació… gràcies per impulsar contínuament noves millores a Can Monmany…

L’Aitana porta la relació amb els centres educatius que treballen amb L’Ortiga…gràcies a ella molts nens i nenes han descobert d’on venen els aliments que mengem…

L’Alba coordina les formacions per a adults i els projectes d’agricultura social… gràcies als cursos cada cop més persones s’engresquen a tenir els seus propis horts ecològics…

La Berta munta cistelles i organitza el magatzem… un toc d’humor sempre present!

L’Oscar munta les cistelles cada setmana… gràcies a ell la logística està millorant molt…

El Waddi transporta les nostres verdures i s’ha convertit en el rei del camió… què fariem sense ell!

L’Eric porta el dia a dia dels horts… gràcies a ell tenim els horts una mica més al dia i hem augmentat la superfície cultivada…

El Sergi és la nova incorporació a producció… amb ell estem experimentant en el món de la viticultura… ja heu provat el vi de Can Monmnay?

L’Albert ha passat per totes les àrees de L’Ortiga, actualment s’estrena com a part de l’equip educatiu…

.

Els nostres consumidors/es i col·laboradors/es: les famílies, amics i amigues, pagesos i pageses, nens, nenes, escoles, entitats, adults, motivats, apassionats, romàntics, passejants… que ens donen suport cada setmana consumint les nostres verdures, col·laborant amb feines de l’hort, difonen els nostres valors o simplement donant ànims… Gràcies a  vosaltres aquest projecte és possible.

.