Agricultura social

Treballem per un model alimentari on l’agricultura ecològica estigui a l’abast de tothom.

Apostem per treballar en l’àmbit social, oferint formació a persones en situació vulnerable, participant en processos terapèutics i d’inserció laboral.

Com ho fem?

Treballem sobre les capacitats de les persones i no sobre els problemes, fet que permet augmentar l’autoestima i adquirir noves competències.

En diversos municipis treballem colze a colze amb els Serveis Socials municipals o amb altres entitats per oferir seguiment personalitzat als participants dels horts socials o dels projectes formatius.

Participant d'un dels horts socials de L'Ortiga en el procès de plantar esqueixos.
Participant d'un hort social de L'Ortiga realitzant tasques

Potencialitats i beneficis​

El treball físic a l’aire lliure i a la natura és altament terapèutic i no discrimina a nivell d’origen cultural, nivell d’estudis o coneixements en la matèria.

Els horts socials són projectes satisfactoris ja que s’obtenen resultats ràpids: aliments de qualitat! A més a més, sovint es crea un espai de socialització on aumentar la xarxa de suport.

Els resultats

Utilitzar l’agricultura a eina d’inclusió social millora el benestar de les persones a molts nivells.

A vegades es tracta de millores en l’estat emocional o físic dels i les participants però sovint també aquests projectes van acompanyats de formació professional i millora de les competències per entrar al mercat laboral.

Participant d'un hort social mostra els resultats de la feina feta: un producte ecològic de qualitat

Apropa't-hi més

Alguns dels horts socials de L'Ortiga

Des del 2014 treballem intensament en projectes d’agricultura social i aquesta voluntat de canvi ha arrelat de forma transversal a tota L’Ortiga.

Vols promoure un projecte d'agricultura social?

Si sou una administració com una entitat que voleu desenvolupar un projecte d’agricultura social i creieu que podem sumar esforços, no dubteu en parlar amb nosaltres!